Airborn's Bla-Bla-uri

Air-Born-Blogger

Apple SUCKS! Again!


Asa cum ziceam intr-un unul din posturile anterioare, aplicatia FRING aduce printre altele Skype si SIP pe iPhone. Am folosit de cateva ori skype-ul, am vorbit cu un prieten din Irlanda, cu altul din Germania, mi s-a parut cool. De obicei eram acasa si foloseam conexiunea wireless.

Abia azi insa am incercat sa folosesc skype-ul prin reteaua 3G. Surpriza mare: Fring s-a conectat si pe yahoo si pe skype, dar cand cand sa plasez un call … iata ce s-a intamplat:


Cateva precizari sunt necesare:

1. am folosit Fring pe Nokia E61 si mergea super OK indiferent daca accesul la Net se facea via Wifi sau 3G;

2. Se pare ca exista niste cerinte ale Apple care trebuiesc indeplinite ca o aplicatie sa se „califice” pentru AppStore. Una dintre aceste cerinte este cu „No Voip on 3G / Edge”.

De ce pune Apple astfel de restrictii? Pentru ca , Apple, protejeaza interesele operatorilor. Iar operatorii nu sunt deloc incantati ca , in loc sa „vanda” minute scumpe de convorbiri in retea, skype-ul e moca (daca ai un abonament cu flat rate). Faptul ca operatorilor nu le convine nu e anormal pana la urma. Faptul ca Apple pactizeaza cu operatorii in defavoarea end-userului – care pana la urma da bani grei pe gadgetul lor – mi se pare innaceptabil.

Concluzia: Apple sucks! Again & Again & Again

Totusi, nu disperati, „lumea libera” a gasit solutia: se numeste „VoIPover3G” si se instaleaza din Cydia. In felul acesta, anumite aplicatii (in versiunea 1.0 doar Fring si AppStore parca) sunt pacalite sa creada ca accesul la Net este via Wifi, chiar daca de fapt accesul se face via 3G / Edge / GPRS.

Long Live the Free World!

octombrie 25, 2008 - Posted by | iphone, Tips & Tricks | , , , ,

Un comentariu »

  1. […] pacate, asa cum spuneam aici, “Apple Sucks Again” . Pentru ca nu poti folosi VoIP peste 3G / Edge. E o constrangere […]

    Pingback de iPhone & Skype: togather at last! « Airborn’s Bla-Bla-uri | aprilie 1, 2009 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: