Airborn's Bla-Bla-uri

Air-Born-Blogger

Da Vinci si inventiile sale


Pe 1 Octombrie 2008, la Teatrul de Opereta tocmai s-a deschis expozitia „Leonardo Da Vinci – Invenţiile unui geniu”. Mai multe detalii despre acest eveniment puteti gasi aici.

Dar nu despre expozitia in sine – nu am dubii ca este foarte interesanta si planuiesc sa arunc si eu o privire la un moment dat – vroiam sa vorbesc, ci despre o mica istorioara, amuzanta zic eu! Personajele principale ale acestei mici istorioare sunt o amica – pe care o vom numi in continuare Sandra – si o buna prietena de-a ei , Carmen (tot nume fictiv 😉 ).

Duminica care tocmai a trecut, Sandra si cu Carmen s-au gandit sa viziteze expozitia respectiva.
Au luat bilete si au intrat! Chiar in sala de la intrare era un instrument creat de Da Vinci, asa ca Sandra s-a dus sa vada ce este! Privirile lui Carmen au fost atrase insa de un alt obiect misterios, gandit probabil tot de maestrul Leonardo! Asa ca a chemat-o pe Sandra: „Sandra, asta ce e? A inventat-o Da Vinci?” Sandra s-a dus repede sa vada despre ce este vorba, s-a uitat si s-a uitat – trebuie sa precizez ca Sandra nu este o persoana foarte tehnica si ca nici nu era nimic scris in dreptul ei ! Dupa circa 1 minut , Sandra s-a prins despre ce este vorba: o bormasina! I-a picat fata, i-a zis lui Carmen ” e o bormasina si evident nu poate fi o inventie a lui Da Vinci” si au plecat repede de acolo, sperand ca nu le-a vazut nimeni minunandu-se la marea inventie a lui Da Vinci, bormasina! 🙂

Au scapat la milimetru o descoperire epocala: Da Vinci si bormasina! Norocul lor a fost ca tatal Sandrei avea o bormasina acasa si ea mai vazuse o astfel de masinarie , caci altfel … 😉

PS: Speranta moare ultima, caci se pare ca au fost 2 tipi care le-au vazut uitandu-se la bormasina :-)) Si care cam radeau 😉

PS2: Ca sa fie clar pentru toata lumea, Leonardo da Vinci, desi a fost un geniu, NU a inventat bormasina! Bormasina era uitata pe o masa pe acolo!

octombrie 13, 2008 - Posted by | Povestiri adevarate | ,

4 comentarii »

 1. =)) Asta imi aminteste de o alta istorioara, dar cu Doctorul-profesor si Studentul. Prezenta Doctorul-profesor cursul de chirurgie frumos pe slide-uri cu poze si toate cele. La un moment dat Studentul vede ceva ce nu recunoaste. Adica, mai precis, nu isi dadea seama ce parte a corpului era. Studentul decide sa il intrebe pe Doctorul-profesor. Din nefericire, partea aceea a corpului nu a putut fi identificata. Cine stie, poate era tot un fel de bormasina :))

  Comentariu de shedoctor | octombrie 14, 2008 | Răspunde

 2. Super tare … 😉

  Comentariu de airbornb | octombrie 15, 2008 | Răspunde

 3. lasa..ca altele aka eu si colegele mele de ap aveam aseara o ditai discutia despre ce sunt de fapt placutele de frana…cate sunt si mai ales unde. apoi am ajuns la subiectul tractiune…unde la fel ne-am contrazis ca niste mecanici veritabili….noooot…cred ca daca ne-ar fi urmarit cineva de pe margine ar fi lesinat de ras….

  Comentariu de arinarulz | octombrie 16, 2008 | Răspunde

 4. Ei bine, vreau si io sa lesin de ras! Cand e urmatoarea intrunire? Pot participa si observatori externi 😀 ? Eventual, pot fi un fel de consultant :-))

  Comentariu de airbornb | octombrie 19, 2008 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: