Airborn's Bla-Bla-uri

Air-Born-Blogger

„Daca nu imi dati casa … imi dau foc”


Inceputul lunii mai 2008. Pe straduta unde lucrez, era mare imbulzeala: o masina de pompieri, o salvare, 2 masini de politie, una sau doua televiziuni. Strada era blocata si plina de gura casca. Veneam la servici, in a doua jumatate a zilei, si abia am gasit un locusor de parcare. M-am dat jos din masina si m-am dus sa vad ce se intampla.
Era finalizarea unei povesti triste, incepute cu mai bine de 50 de ani in urma, cand statul comunist a nationalizat abuziv case si proprietati ale celor considerati atunci „dusmanii clasei muncitoare”. Dupa decenii si dupa caderea comunismului, justitia postdecembrista a inceput sa returneze unele – prietenii stiu de ce doar pe unele – dintre aceste proprietati. O astfel de proprietatea se afla langa cladirea unde lucrez si tocmai ce expirasera cei 5 ani de gratie in care proprietarii de drept aveau obligatia sa ii lase pe chiriasii actuali in imobil. Drept pentru care, in acea zi de inceput de mai, chiriasii erau dati afara. Nu fara lupta ca sa zic asa.

Trebuie sa precizez mai intai ce fel de oameni erau acei chiriasi: membrii ai unei minoritati etnice, destul de detestata in Romania si in general cu motiv. Erau o familie numeroasa, galagioasa, cu venituri probabil doar din alocatiile duzinei de copii … Erau genul de „vecini” cu care nu te mandresti deloc.
Bineinteles ca nu au vrut sa plece de bunavoie. Probabil ca proprietarul a venit cu Executorul Judecatoresc si cu Politia. Tot degeaba. Cert este ca in final, individul a cumparat 5 litri de benzina, si-a turnat circa 2 litri in cap, a luat o butelie si s-a urcat pe casa. Si de acolo a inceput sa urle ca el isi da foc daca nu ii dau casa. S-a sunat la 112, au venit Pompierii, Politia , Politia Comunitara, televiziunea. Circul a durat cam vreo 2 zile, nu stiu cum s-a solutionat sau daca s-a solutionat cumva.
Ieri a inceput din nou. Asa am crezut initial, ca nenea s-a urcat iar pe casa cu benzina si cu butelia. Dar nu, un coleg a intrebat o politista si raspunsul a fost demential:
Colegul : – Nu va suparati, iar face scandal asta cu benzina care se urcase pe casa?
Politista : – Nu nu, astia sunt altii, nu locuiesc in zona, da’ au venit aici ca stiau ca mai fusese un protest in zona, vazusera la Televizor.

Adevarat sau exagerare din partea Politistei, nu pot sa stiu . Stiu insa ca e frumos sa locuiesti in centrul orasului, sa platesti o chirie modica sau deloc. Si daca unii vin sa te dea afara, pretinzand ca acel imobil e al lor… cum sa iti convina? :-))

Ce ti-e si cu proprietatea asta …

Septembrie 19, 2008 - Posted by | Bla bla-uri

4 comentarii »

 1. nu prea inteleg…adica individul credea ca daca ameninta ca isi da foc astia ii vor da casa? adica da…cu siguranta! bai bai…nu-ti da foc omule, esti o valoare pentru societate. noi vrem ca tu sa traiesti. si daca tu consideri ca nu poti trai decat aici…atunci fie..iata casa!…ce-o fi in capul lor?

  Comentariu de arinarulz | Septembrie 22, 2008 | Răspunde

 2. Exact asta credea! El era evacuat de catre proprietarul de drept si zicea ca isi da foc daca nu i se asigura o locuinta! Si eventual sa fie in centru, chiria mica etc …
  Din pacate nu stiu cum s-a rezolvat …

  Comentariu de airbornb | Septembrie 22, 2008 | Răspunde

 3. vreau 10.0000$ acum !!
  maine imi dau foccccc !

  Comentariu de Bogdan | Decembrie 12, 2008 | Răspunde

 4. 😀

  Comentariu de AirBorn | Decembrie 13, 2008 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: