Airborn's Bla-Bla-uri

Air-Born-Blogger

Cat costa un vot?


Ei bine, votul are un pret. Evident acest pret nu ar trebui sa fie unul material, ci unul de constiinta. Mai exact, nu ar trebui sa votezi la plezneala, ci numai asa cum te indeamna constiinta. Sa il alegi pe cel care crezi tu – din diverse motive , unele mai subiective, altele mai obiective – ca este cel mai bun. Pentru tine, pentru orasul tau, pentru tara ta. Si in nici un caz sa nu te lasi influentat de „argumente” materiale. Mai mult, din spirit civic ar trebui sa depui plangere daca ti se ofera spaga electorala. 😉 Tot din cauze de constiinta.

Si totusi … viata bate filmul. Asa se chema parca o emisiune de la o televiziune comerciala. Emisiunea sincer nu mi-a ramas pe retina, ideea insa da. Am asistat azi la un circ in jurul sectiilor de votare in Ilfov. Stefanesti si inca pe undeva, imi scapa numele si sincer mi-e lene sa caut la ora asta. De ce? Simplu, pentru ca in acele zone limitrofe Bucurestiului, a inceput nebunia imobiliara. De fapt, este cam singurul domeniu care pare sa mearga in Romania, singurul biznis (stiu, se scrie business in engleza, da’ in romania e mai mult bisnita, d’aia am scris asa … ) care produce milionari si miliardari in tara asta. Si cine iese primar, va avea grija sa imparta prajitura – a.k.a. teren arabil inca in proprietatea primariei – la cine trebe’.

Aseara am auzit de la cineva care sta in zona, ca un candidat din respectiva locatie a „distribuit” inainte de turul anulat cca. 150.000 Euro din banii sai pentru mita electorala… Cum? Votezi cu mine? 200-300 de Euro. Respectivul povestea amuzat insa ca mituitorul a fost oarecum pacalit: omu’ lua banu si apoi vota tot cum vroia el. De ex, un candidat avea o familie numeroasa, sa zicem formata din 8 persoane cu drept de vot. In final, a obtinut doar 2 voturi desi se baza pe toate cel 8. By the way, va dati seama ca prin repetarea alegerilor din Stefanesti, respectivul candidat a trebuit sa mai scoata 150.000 de Euro din buzunar? 😉 Da’ nu va grabiti sa ii plangeti de mila, am auzit la TVeu ca izlazul comunal este evaluat la 500.000.000 Euro. Bine ati venit in Romania.

Un alt exemplu il gasiti aici: „Cat costa votul tau?

iunie 15, 2008 - Posted by | Bla bla-uri | , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: