Airborn's Bla-Bla-uri

Air-Born-Blogger

Schimbarea (doar) la fata a Bucurestilor


Azi, 26 Martie 2008. Mai sunt doar 4 zile pana la inceperea summit-ului NATO.

Edilii sunt harnici: am vazut pe Calea Victoriei, azi de dimineata, ca se vopseau garduri. In seara aceasta, se re-vopseau marcajele de pe sosea, desi nu aveau neaparata nevoie. Nu peste tot, doar in zona Cotrocenilor… poate si in altele.

Si de ce ma mir oare?! La celalalt eveniment important ce a avut loc din Bucuresti – cel cu Francofonia – nu a fost exact la fel? Schimbat semafoare, covor asfaltic, pus proiectoare in asfalt in Piata Universitatii si Piata Victoriei. Beton frate ;).

Si? Ce-i cu asta? Practic, este acelasi vechi si imbacsit Bucuresti – vorba ‘ceea : aceeasi Marie cu alta palarie – inecat in praf, poluare si in lipsa de speranta pentru mai bine. Guvernantii nostri si cei care administreaza acest oras cred ca rezolva cu o mana de vopsea, niste grund, putin asfalt si 2-3 semafoare noi probleme de fond ale acestui oras si ale acestei tari.

Din pacate nu este asa de simplu. Summit-ul se va termina, delegatiile vor pleca, Bucurestiul va ramane proaspat vopsit prin anumite zone. Poate e mai bine sa fie proaspat vopsit pe alocuri decat pe nicaieri. Dar poate ca e timpul sa ne trezim, si sa alegem chestiile cu adevarat importante, cele care pe termen lung pot schimba ceva.

Fie ca in zilele de summit sa nu aveti nevoie sa umblati prin oras. Stati mai bine acasa. 🙂

martie 26, 2008 - Posted by | Bla bla-uri | , , ,

Un comentariu »

  1. In ceea ce priveste aranjarea Bucurestiului in zona in care lucrez eu Mihail Kogalniceanu, au pus steaguri in fiecare stalp, plus ca s-au vopsit interrsectiile iar politistii harnicutzi ca intotdeauna sunt cam peste tot, omniprezenti. Tot in aceasta zona ca si in mai tot Bucurestiul a inceput campania prinderea cainilor comunitari. Va fac o propunere in acest sens. Stiti zona virana de langa Palatul Parlamentului? E plina de caini periculosi (daca nu intri repede in masina ajungi sigur la spital pentru vaccinurile de gen). Ei bine, luati cainii de acolo intr-o dubita si in perioada summit-ului cand trec coloanele oficiale in centrul Bucurestiului dati drumul potailor ca sa vada si delegatii cam ce oras este minunatul nostru Bucuresti. Oare ce ar zice in cazul in care ar vedea o ceata de caini G Bush sau altii ca el?

    Comentariu de samira | martie 27, 2008 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: