Airborn's Bla-Bla-uri

Air-Born-Blogger

Trist… dar Adevarat :(


In „Apus de Soare” de Delavrancea, Stefan cel Mare si Sfant le spune celor prezenti (boieri , Bogdan-Voda etc ) „Moldova nu e a mea, Moldova nu e voastra, Moldova e a urmasilor urmasilor vostri”1.

In seara aceasta, mergand spre casa de la bere, pe o strada in Bucuresti, o masina cu motorul pornit si farurile aprinse parcata era. Trec prin dreptul ei , un claxon lung lung. Cat pe ce sar pe capota de frica, in fine, imi revin, mai fac un 2 pasi, iar claxon, iar lung. Nu mai mai sperii ca mai inainte , vad 2 tineri in masina (18-20 de ani). Indraznesc sa intreb prin geamul intre-deschis: ” prietene, stii cat e ceasul? cum iti permiti sa claxonezi asa la ora asta”2.

Nu primesc un raspuns, trec mai departe sperand ca mesajul transmis de mine a fost receptionat. Wrong. Nu apuc sa fac mai mult de 10 metri, iar 3 reprize de claxon lung. De parca strada e a lui, de parca totul e permis, de parca il doare la basca de tot si de toti. Ma intorc, privesc, apoi claxonatorul scoate capul pe geam si urla in puterea noptii: „Costele, hai bai odata”3.

Sa recapitulam : Gigel il asteapta in masina pe Costel la ora 01:15 in noapte. Costel intarzie. Gigel claxoneaza lung , de vreo 5 ori in total. Gigel scoate geamul pe geam urland dupa Costel. Nu mai stiu daca Costel a aparut sau nu, m-am indepartat scarbit.

Concluzia: Stefan cel Mare si Sfant s-a inselat profund. Moldova aka Tara aka Romania nu e „a urmasilor urmasilor vostri”, ci e plina de IMBECILI.

Cine e de vina? Cu totii suntem de vina? Eu , tu , noi , voi , ei … pentru ca le permitem acestor IMBECILI sa faca tot ce vor fara o reactie. Autoritatile sunt de vina pentru ca legile sunt strambe. Politia e de vina pentru ca e prea plictisita sa puna legea – asa stramba cum e ea – in aplicare. Noi, cetatenii, suntem de vina pentru ca asistam impasibili la evenimente si ne e frica sa reactionam.

_______________________________________________________________________

1 – Citatul e aproximativ, amintirile mele sunt cam in ceata

2 – Ceasul era aproximativ 01:15.

3 – Nu mai retin exact ce nume a folosit.

martie 23, 2008 - Posted by | Bla bla-uri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: