Airborn's Bla-Bla-uri

Air-Born-Blogger

Instinctul de turma. Nu la stana, ci in Bucuresti


Un oras care imi place … din ce in ce mai putin. Despre El vorbesc, despre Bucuresti. Am mai zis parca de ce, acu’ nu intru in detalii, doar povestesc o mica patanie. Inca una.

Plazza Romania. Loc de promenada – Mall – Cinematograf. Pentru mine e doar Cinematograf. Io unu’, daca e posibi, incerc din rasputeri sa evit acel loc ;). Din pacate, nu reusesc intotdeauna. Despre un astfel de moment ma aberez aici.

Inceputul: Am ajuns in parcare. Si ca la orice loc d’asta – a se citi mai sus definitia – bineinteles ca parcarea este full. Am un bun prieten – fan al acestui loc – care mi-a zis odata ca in parcarea subterana e intotdeauna loc. Astfel ca dupa ce m-am invartit cica 5-10 minute prin parcarea full, la o ora la care rata plecarilor era mult mica decat rata sosirilor, am decis : ma duc in parcarea subterana. Nu prea aveam idee cum ajung acolo, am incercat sa ma orientez putin si am pornit.

Continuarea: M-am inscris rabdator intr-o coloana de masini care mergea (probabil) tot spre parcarea subterana. Dupa circa 5 minute, dupa ce inaintasem 5 metri, mi-am dat seama ca nu e bine. Am depasit regulamentar, am gasit un loc liber pentru a intoarce si am intors.

Momentul Culminant: Am intors si ar fi trebuit sa fie o banda pe sens: una pentru cei care mergeau spre parcarea subterana, una pentru cei care veneau de acolo – adica pentru mine. Asta intr-o lume corecta. Nu in Bucuresti, unde mai intai de toate se aplica prioritatea de smecher. Niste baieti, cu masini bengoase – evidement – s-au gandit ca „ce noi suntem fraieri sa stam la coada?!” . Si au incercat sa depaseasca coloana. Problema lor: indubitabil, nu aveau unde sa se duca.

Momentul super culminant: sensul lor blocat – adica full – sensul meu blocat de baietii cu masini bengoase dar „cu creier caramida”1 – parerea mea. Am stat, ne-am privit putin in ochi, le-am „citit” privirea super-inteligenta upgradata de prezenta accesoriului feminin din dreapta, iar ne-am privit in ochi – recunosc ca le-am si aratat prin gesturi neobscene ca au probleme la etajul superior.

Deznodamant: dupa priviri galese, gesturi neobscene, Cineva acolo sus si-a facut mila de noi si a deblocat sensul lor. Baietii bengosi respectivi s-au bagat in fata colegilor lor de coloana mai putin bengosi decat ei, am trecut pe langa ei si dus am fost. Unde? Pai sa caut alt loc de parcare. Evident, am trecut printr-un alt blocaj, d’ala prin care tre’ sa treci cu oglinzile pliate si sa te rogi ca doamna / domnisoara ce conduce masina ce vine din sens opus sa fie atenta la condus si sa nu te zgarie un peu. Am gasit un locusor, m-am chinuit sa parchez, m-am dat jos sa vad daca am parcat bine, moment la care am vazut ca „vecinii” mei de parcare aveau rotile blocate. Mi-am zis ca nu e tocmai cucher, am oftat, si am cautat un alt loc. Cel de Sus iar m-a ajutat, am prins pe cineva care tocmai iesea, am parcat, m-am dus la film si am fost Fericit.

„Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa.

Si-am incalecat pe-o roata si v-am spus povestea toata”2

PS: Stiu ca momentele folosite de mine nu sunt tocmai alea care trebuie (expozitiune, intriga, desfasurarea actiunii, punctul culminant , deznodamant).

______________________________________________________________________________________

Nota de subsol:

1 – Expresia „creier caramida” ii apartine unui bun prieten. Nu a patentat-o inca, da’ ar trebui, descrie foarte bine o stare de „fapt” a unora 😉

2 – Basme popularare romanesti

Martie 9, 2008 - Posted by | Bla bla-uri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: